Over Ons

Na een aantal jaren experimenteren met enkele gewassen, is in februari 2011 Hortus Vyvere opgezet. Er is meteen een duidelijke keus gemaakt voor het produceren van speciale groenten.Voor de komende jaren wordt de queeste naar mooie nieuwe dan wel vergeten producten voortgezet.

Hortus Vyvere staat voor een natuurlijk product, met enerzijds authentieke smaken en anderzijds exotische nieuwe smaken. De naam Hortus Vyvere bestaat uit twee delen, waarvan het eerste uit het Latijn komt: Hortus is Latijns voor tuin. Het tweede deel Vyvere komt van is een mix van het Franse vivre en het Italiaanse vivere wat leven betekent en Vijvere. Vijvere is de naam van een legendarische verdwenen stad die ooit tussen Kessenich en Thorn in Limburg gelegen zou hebben.

Zo mysterieus als de verdwijning van deze stad zijn ook de producten die geteeld worden verdwenen. Het zijn veelal producten die door de eeuwen heen vergeten zijn. Veel producten zijn door de tijd vervangen door nieuwe producten. De reden hiervoor was vaak een hogere opbrengst, uniformer product of een andere eigenschap die beter geschikt is voor de moderne landbouw. En toch wil Hortus Vyvere bewijzen dat veel van deze producten nog zeer levendig en modern zijn.

U zult bij de consumptie van de producten van Hortus Vyvere zelf beleven hoe de authentieke ofwel de exotische nieuwe smaak naar voren komt.

Hortus Vyvere gaat uit van het principe dat diversiteit beter is voor mens en milieu. Ook daarom worden verschillende gewassen geteeld. Maar er wordt ook een duidelijk onderscheid gemaakt in de verschillende gewassen oude en nieuwere rassen met als speerpunten diversiteit in smaak, kleur en inhoudstoffen.